Logo

Dušan Kokot: Vreme je da prosvetni radnici izađu na ulice

2.8 K
6 avgusta, 2023

Predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) Dušan Kokot smatra da štrajk prosvetnih radnika 1. septembra, iako postoje razlozi za njegovo održavanje, ne bi proizveo dobar rezultat, ali da je vreme da prosvetni radnici izađu na ulice i da protestima iskažu nezadovoljstvo, ne samo stanjem u sistemu obrazovanja, već i u društvu u celini.

Gostujući u emisiji “Pokreni se” televizije Nova S, Kokot je ocenio je da je ono što se dešava u obrazovanju slika onoga što se dešava u društvu, da je vlast i dalje na stanovištu da “sistem nije zakazao” i da među državnim funkcionerima nema odgovornih za probleme, zbog čega očekuje da će oni nastaviti da se ponašaju nepromenjeno.

Komentarišući do sada preduzete mere da se popravi bezbednost u školama, Kokot kaže da se ne može sistem obrazovanja posmatrati kao tribina stadiona na kojoj se problemi rešavaju slanjem policije. On je podsetio i da je priča o stručnoj podršci zakasnila, jer školska godina počinje za deset dana, a još nema konkursa za angažovanje dodatnih psihologa i pedagoga.

Kokot je pozvao roditelje da razmisle o porukama koje šalju nastavnici kada govore da više ne mogu da garantuju bezbednost ni sebi, a kamoli deci, i koliko sve ide u pogrešnom pravcu.

Skraćeni snimak gostovanja Dušana Kokota na televiziji Nova S