Лого

Душан Kокот: Време је да просветни радници изађу на улице

3.5 K
август 6, 2023

Председник Независног синдиката просветних радника Србије (НСПРС) Душан Kокот сматра да штрајк просветних радника 1. септембра, иако постоје разлози за његово одржавање, не би произвео добар резултат, али да је време да просветни радници изађу на улице и да протестима искажу незадовољство, не само стањем у систему образовања, већ и у друштву у целини.

Гостујући у емисији “Покрени се” телевизије Нова С, Kокот је оценио је да је оно што се дешава у образовању слика онога што се дешава у друштву, да је власт и даље на становишту да “систем није заказао” и да међу државним функционерима нема одговорних за проблеме, због чега очекује да ће они наставити да се понашају непромењено.

Kоментаришући до сада предузете мере да се поправи безбедност у школама, Kокот каже да се не може систем образовања посматрати као трибина стадиона на којој се проблеми решавају слањем полиције. Он је подсетио и да је прича о стручној подршци закаснила, јер школска година почиње за десет дана, а још нема конкурса за ангажовање додатних психолога и педагога.

Kокот је позвао родитеље да размисле о порукама које шаљу наставници када говоре да више не могу да гарантују безбедност ни себи, а камоли деци, и колико све иде у погрешном правцу.

Скраћени снимак гостовања Душана Kокота на телевизији Нова С