Logo

Slede tužbe i prijave protiv gradonačelnika Zrenjanina 

7.3 K
februar 6, 2024

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) podneće odgovarajuće tužbe i krivične prijave protiv gradonačelnika Zrenjanina i drugih odgovornih lica Grada Zrenjanina ukoliko nastave protivzakonitu opstrukciju upisa učenika u Hemijsko-prehrambenu i tekstilnu školu “Uroš Predić” u školskoj 2024/25. godini.

Organi i funkcioneri grada moraju da postupaju po važećoj Pokrajinskoj skupštinskoj odluci o mreži srednjih škola, a ne prema svom hiru i želji da se ta odluka izmeni.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, nakon što je obelodanjeno da postoji “elaborat” kojim se navodno potkrepljuje potreba za ukidanjem jedne škole, a do kojeg se pod njegovim rukovodstvom došlo u tajnosti, bez stručne rasprave i transparentne procedure, trebalo bi odmah da podnese ostavku.

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) neće ostaviti zaposlene u HPTŠ “Uroš Predić” na milost i nemilost nesposobne i bahate vlasti koja nije razmatrala njihovu dalju sudbinu u svom “elaboratu”, a praktično im priprema status tehnološkog viška, odnosno gubitak zaposlenja.