Лого

Sutra štrajk upozorenja u svim školama u Srbiji

2 K
фебруар 28, 2024

Članovi  Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) stupiće sutra  u štrajk upozorenja jednosatnom obustavom rada u svim školama u Srbiji, u znak solidarnosti s kolegama iz Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ u Zrenjaninu.

Gradonačelnik Zrenjanina je odbijanjem davanja saglasnosti na plan upisa za školsku 2024/25. godinu HPTŠ „Uroš Predić“ iz Zrenjanina grubo prekršio svoja ovlašćenja i najavio gašenje te škole. Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) neće biti kočničar reformskih poteza ako se do njih dolazi transparentno, nakon stručne rasprave i socijalnog dijaloga sa sindikatima. Nijedno od ovih načela nije poštovano od strane gradskih vlasti u Zrenjaninu.

Članovi NSPRS iz Zrenjanina štrajkovaće protestnim okupljanjem ispred lokalne školske uprave (zgrada Kulturnog centra Zrenjanina) u 12 časova.

NSPRS poziva Grad Zrenjanin da odobri plan upisa u HPTŠ „Uroš Predić“ za školsku 2024/25. godinu i da bez odlaganja pokrene javne i sveobuhvatne razgovore o mreži škola u gradu od školske 2025/26. godine.

Pobeda zaposlenih u ETŠ „Nikola Tesla“ Pančevo

5.4 K
септембар 11, 2024

Nasilje nad nastavnikom već 5. septembra

1.8 K
септембар 6, 2024