Лого

Država kasni jer vlast ne priznaje greške

885
мај 3, 2024

Delegacija Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) položila je jutros u 7:00 časova cveće kod Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Dušan Kokot, predsednik NSPRS, izjavio je nakon polaganja cveća da je delegacija sindikata „simbolično poranila jer država kasni već godinu dana“.

– Država kasni s neophodnim promenama u sistemu obrazovanja, kasni u suzbijanju nasilja u društvu, kasni s iznošenjem plana za budućnost škole „Vladislav Ribnikar“, kasni i na svim drugim poljima i na svim drugim frontovima, zbog toga što vlast ne želi da prizna svoje greške.

Zaposleni u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, čija većina je u Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Srbije (NSPRS), pokazali su tokom prethodnih godinu dana veliko strpljenje i toleranciju prema očiglednoj „kupovini vremena“ i izostanku sposobnosti nadležnih državnih organa da se uhvate u koštac s nagomilanim problemima.

Ponovni izbor Slavice Đukić Dejanović za ministra prosvete pokazuje da vlada i dalje smatra kako sistem nije zakazao, da je u školama sve u najboljem redu i da ništa ne treba menjati, kao i da će se u pogledu budućnosti škole „Vladislav Rinikar“ odgovorni sakrivati iza nekih komisija i ad-hok timova.

Vreme naše tolerancije prema takvom ponašanju je prošlo. Danas odajemo poštu žrtvama, a uskoro ćemo javnost obavestiti o svojim daljim koracima – zaključio je Kokot.