Лого

Direktora ETŠ „Nikola Tesla“ u Pančevu imenovati na osnovu rezultata konkursa

2.9 K
август 30, 2024

Nastavničko veće Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ u Pančevu zahteva postavljenje direktora škole u skladu sa zakonom i rezultatima okončanog konkursa, jednoglasno je odlučeno na današnjoj sednici tog veća.

Nikola Ćebić, jedini kandidat na prethodno okončanom konkursu ima plebiscitarnu podršku Nastavničkog veća, a njegovo imenovanje za direktora podržao je svojom odlukom tokom konkursnog postupka i Školski odbor.

Umesto da uz svoju datu ili uskraćenu saglasnost prosledi konkursnu dokumentaciju na odlučivanje Ministarstvu prosvete, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je imenovao vršioca dužnosti direktora škole koji nije ni učestvovao na konkursu, što je protivno propisima.

Prema Zakonu o osnovama obrazovanja i vaspitanja, ukoliko nadležni organ autonomne pokrajine ne dostavi ministarstvu saglasnost u roku od 15 dana od dana prijema zahteva za imenovanje direktora, smatra se da je saglasnost data.

Nastavničko veće je danas uputilo dopis Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje i Ministarstvu prosvete kojim se zahteva imenovanje direktora na osnovu završenog konkursa, i da se u međuvremenu za vršioca dužnosti direktora imenuje Nikola Ćebić, jedini kandidat za to mesto, koji uživa punu podršku kolektiva.

Ukoliko nadležni organi ne postupe po zahtevima Nastavničkog veća, zaposleni u ovoj školi će tokom prve nedelje nove školske godine organizovati jednosatne obustave rada kao upozorenje, a u petak 6. septembra i potpunu obustavu nastave.

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ iz Pančeva ima skoro 90 zaposlenih i više od 700 učenika.

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) podržava jednoglasni zahtev Nastavničkog veća ove škole da se imenovanje direktora obavi na osnovu rezultata okončanog konkursa.

Pobeda zaposlenih u ETŠ „Nikola Tesla“ Pančevo

5.4 K
септембар 11, 2024

Nasilje nad nastavnikom već 5. septembra

1.8 K
септембар 6, 2024