Лого

Немамо механизме да спречимо насиље у школи, зато протестујемо

318
мај 7, 2023

Никола Ћурчин, потпредседник Независног синдиката просветних радника Србије (НСПРС) изјавио је да је „нулти“ захтев Влади Србије разрешење министра просвете Бранка Ружића због нечињења и игнорисања свих добронамерних предлога који су му упућивани, а тичу се унапређења безбедности у школама.

Осим смене министра, синдикат захтева измене прописа којима би била омогућена суспензија ученика са часа, тежа кривична одговорност за насиље у школи, као и укидање анонимних пријава против наставника, које се масовно злоупотребљавају. Ћурчин је, гостујући у јутарњем програму телевизије Нова С навео да ће захтеви бити предати влади након протесне шетње која је заказана за понедељак 8. маја, с почетком у 13 часова, испред зграде Министарства просвете.

Наша основна порука јавности је да као наставници немамо механизме да спречимо насиље у школама, да влада то игнорише и да смо због тога принуђени да протестујемо – истакао је Ћурчин.

Независни синдикат просветних радника Србије (НСПРС) сматра да је инсистирање на одржавању наставе након трагедије у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду било погрешно, јер је и наставницима и ученицима потребно да тугују и суоче се с оним што се догодило, „за шта минут ћутања није довољан“.

Ћурчин је позвао све просветне раднике и родитеље да се придруже сутрашњем протесту.

Никола Ћурчин у јутарњем програму Телевизије Нова С

Obustava jedinstva sa sindikalnim amaterizmom

7.5 K
септембар 12, 2024

Pobeda zaposlenih u ETŠ „Nikola Tesla“ Pančevo

5.4 K
септембар 11, 2024

Nasilje nad nastavnikom već 5. septembra

1.8 K
септембар 6, 2024