Logo

Naši poduhvati

Utvrditi kriterijume za prijem u radni odnos!

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije u potpunosti podržava inicijativu za izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i definisanje kriterijuma za prijem u radni odnos u obrazovanju koju je pokrenula organizacija “Nauči me” i kolega Milan Petrović iz Niša.

U situaciji kada je Zakonom jasno definisan mehanizam utvrđivanja tehnoloških viškova, neprihvatljivo je da prijem u radni odnos zavisi od lične, a najčešće i političke volje direktora i konkursne komisije.

Škole u Srbiji su još uvek javne i svi se zajedno moramo izboriti da u njima rade najbolji nastavnici, a u interesu društva u celini.

NSPRS će svim svojim resursima podržati ovu inicijativu.

Pozivamo građane i sve zaposlene u prosveti da nam se pridruže!

Tekst inicijative koja je upućena nadležnom ministarstvu i medijima:

Inicijativa “Pošteno do posla u školama”

Novogodišnja (Svetosavska) novčana nagrada za sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama

Nakon godina ignorisanja ovog prava zaposlenih, kao i glasnog ćutanja rukovodstva "reprezentativnih" sindikata, odlučili smo da nešto preduzmemo!

Pročitaj više

Saradnja – Solidarnost – Pobeda

19. juna 2021. godine Sindikat lekara i farmaceuta, Vojni sindikat Srbije i Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine potpisali su u Zrenjaninu Sporazum o saradnji i budućem zajedničkom delovanju

Pročitaj više

STOP NASILJU – ZAHTEVI VLADI REPUBLIKE SRBIJE

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) poziva sve zaposlene u prosveti, roditelje i učenike na solidarnost i podršku zahtevima, zbog stanja u društvu i školama, koje se mora hitno i temeljno menjati.

Pročitaj više

UKIDANJE KOREKCIJE DO MINIMALCA – PLATNI RAZREDI

NAŠ OSNOVNI ZAHTEV JE: MINIMALNA OSNOVNA ZARADA = NAJNIŽI KOEFICIJENT * OSNOVICA ZARADE

Pročitaj više