Лого

Наши подухвати

Утврдити критеријуме за пријем у радни однос!

Независни синдикат просветних радника Србије у потпуности подржава иницијативу за измену Закона о основама система образовања и васпитања и дефинисање критеријума за пријем у радни однос у образовању коју је покренула организација “Научи ме” и колега Милан Петровић из Ниша.

У ситуацији када је Законом јасно дефинисан механизам утврђивања технолошких вишкова, неприхватљиво је да пријем у радни однос зависи од личне, а најчешће и политичке воље директора и конкурсне комисије.

Школе у Србији су још увек јавне и сви се заједно морамо изборити да у њима раде најбољи наставници, а у интересу друштва у целини.

НСПРС ће свим својим ресурсима подржати ову иницијативу.

Позивамо грађане и све запослене у просвети да нам се придруже!

Текст иницијативе која је упућена надлежном министарству и медијима:

Иницијатива “Поштено до посла у школама”

Новогодишња (Светосавска) новчана награда за све запослене у основним и средњим школама

Након година игнорисања овог права запослених, као и гласног ћутања руководства "репрезентативних" синдиката, одлучили смо да нешто предузмемо!

Прочитај више

Нов начин обрачуна плата у просвети

Суштина НСПРС предлога новог обрачуна плата у просвети је да се за основицу узме минимална зарада прописана од стране државне владе. Тако основна плата ни за једну категорију запослених не би могла да буде нижа од “минималца”.

Прочитај више

Сарадња – Солидарност – Победа

19. јуна 2021. године Синдикат лекара и фармацеута, Војни синдикат Србије и Независни синдикат просветних радника Војводине потписали су у Зрењанину Споразум о сарадњи и будућем заједничком деловању

Прочитај више

СТОП НАСИЉУ – ЗАХТЕВИ ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Независни синдикат просветних радника Србије (НСПРС) позива све запослене у просвети, родитеље и ученике на солидарност и подршку захтевима, због стања у друштву и школама, које се мора хитно и темељно мењати.

Прочитај више