Лого

Наши подухвати

Сарадња – Солидарност – Победа

Независни синдикат просветних радника Србије посебну пажњу посвећује сарадњи међу синдикатима. Многи проблеми заједнички су за све раднике у Србији. Највеће од тих проблема само јединствено можемо да решимо.

19. јуна 2021. године Синдикат лекара и фармацеута, Војни синдикат Србије и Независни синдикат просветних радника Војводине потписали су у Зрењанину Споразум о сарадњи и будућем заједничком деловању.

Потписани споразум је платформа за освежавање синдикалне сцене Србије и прилика да се синдикати окупе са циљем стварања представничког теал које ће имати снаге и знања да се избори за бољи положај обесправљених радника.

Овај споразум отоворен је и за друге синдикате и удружења којима је у циљевима и начелима истинска борба за враћање достојанства и бољитак радника и грађана.

     

Утврдити критеријуме за пријем у радни однос!

НСПРС у потпуности подржава иницијативу за измену Закона о основама система образовања и васпитања и дефинисање критеријума за пријем у радни однос

Прочитај више

Новогодишња (Светосавска) новчана награда за све запослене у основним и средњим школама

Након година игнорисања овог права запослених, као и гласног ћутања руководства "репрезентативних" синдиката, одлучили смо да нешто предузмемо!

Прочитај више

Нов начин обрачуна плата у просвети

Суштина НСПРС предлога новог обрачуна плата у просвети је да се за основицу узме минимална зарада прописана од стране државне владе. Тако основна плата ни за једну категорију запослених не би могла да буде нижа од “минималца”.

Прочитај више

СТОП НАСИЉУ – ЗАХТЕВИ ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Независни синдикат просветних радника Србије (НСПРС) позива све запослене у просвети, родитеље и ученике на солидарност и подршку захтевима, због стања у друштву и школама, које се мора хитно и темељно мењати.

Прочитај више