Logo

Naši poduhvati

Saradnja – Solidarnost – Pobeda

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije posebnu pažnju posvećuje saradnji među sindikatima. Mnogi problemi zajednički su za sve radnike u Srbiji. Najveće od tih problema samo jedinstveno možemo da rešimo.

19. juna 2021. godine Sindikat lekara i farmaceuta, Vojni sindikat Srbije i Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine potpisali su u Zrenjaninu Sporazum o saradnji i budućem zajedničkom delovanju.

Potpisani sporazum je platforma za osvežavanje sindikalne scene Srbije i prilika da se sindikati okupe sa ciljem stvaranja predstavničkog teal koje će imati snage i znanja da se izbori za bolji položaj obespravljenih radnika.

Ovaj sporazum otovoren je i za druge sindikate i udruženja kojima je u ciljevima i načelima istinska borba za vraćanje dostojanstva i boljitak radnika i građana.

     

Novogodišnja (Svetosavska) novčana nagrada za sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama

Nakon godina ignorisanja ovog prava zaposlenih, kao i glasnog ćutanja rukovodstva "reprezentativnih" sindikata, odlučili smo da nešto preduzmemo!

Pročitaj više

Utvrditi kriterijume za prijem u radni odnos!

NSPRS u potpunosti podržava inicijativu za izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i definisanje kriterijuma za prijem u radni odnos

Pročitaj više

STOP NASILJU – ZAHTEVI VLADI REPUBLIKE SRBIJE

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) poziva sve zaposlene u prosveti, roditelje i učenike na solidarnost i podršku zahtevima, zbog stanja u društvu i školama, koje se mora hitno i temeljno menjati.

Pročitaj više

UKIDANJE KOREKCIJE DO MINIMALCA – PLATNI RAZREDI

NAŠ OSNOVNI ZAHTEV JE: MINIMALNA OSNOVNA ZARADA = NAJNIŽI KOEFICIJENT * OSNOVICA ZARADE

Pročitaj više