Лого

Наши подухвати

Утврдити критеријуме за пријем у радни однос!

Независни синдикат просветних радника Србије у потпуности подржава иницијативу за измену Закона о основама система образовања и васпитања и дефинисање критеријума за пријем у радни однос у образовању коју је покренула организација “Научи ме” и колега Милан Петровић из Ниша.

У ситуацији када је Законом јасно дефинисан механизам утврђивања технолошких вишкова, неприхватљиво је да пријем у радни однос зависи од личне, а најчешће и политичке воље директора и конкурсне комисије.

Школе у Србији су још увек јавне и сви се заједно морамо изборити да у њима раде најбољи наставници, а у интересу друштва у целини.

НСПРС ће свим својим ресурсима подржати ову иницијативу.

Позивамо грађане и све запослене у просвети да нам се придруже!

Текст иницијативе која је упућена надлежном министарству и медијима:

Иницијатива “Поштено до посла у школама”

Новогодишња (Светосавска) новчана награда за све запослене у основним и средњим школама

Након година игнорисања овог права запослених, као и гласног ћутања руководства "репрезентативних" синдиката, одлучили смо да нешто предузмемо!

Прочитај више

Сарадња – Солидарност – Победа

19. јуна 2021. године Синдикат лекара и фармацеута, Војни синдикат Србије и Независни синдикат просветних радника Војводине потписали су у Зрењанину Споразум о сарадњи и будућем заједничком деловању

Прочитај више

СТОП НАСИЉУ – ЗАХТЕВИ ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Независни синдикат просветних радника Србије (НСПРС) позива све запослене у просвети, родитеље и ученике на солидарност и подршку захтевима, због стања у друштву и школама, које се мора хитно и темељно мењати.

Прочитај више

УКИДАЊЕ КОРЕКЦИЈЕ ДО МИНИМАЛЦА – ПЛАТНИ РАЗРЕДИ

НАШ ОСНОВНИ ЗАХТЕВ ЈЕ: МИНИМАЛНА ОСНОВНА ЗАРАДА = НАЈНИЖИ КОЕФИЦИЈЕНТ * ОСНОВИЦА ЗАРАДЕ

Прочитај више