Лого

Наши подухвати

Сарадња – Солидарност – Победа

Независни синдикат просветних радника Србије посебну пажњу посвећује сарадњи међу синдикатима. Многи проблеми заједнички су за све раднике у Србији. Највеће од тих проблема само јединствено можемо да решимо.

19. јуна 2021. године Синдикат лекара и фармацеута, Војни синдикат Србије и Независни синдикат просветних радника Војводине потписали су у Зрењанину Споразум о сарадњи и будућем заједничком деловању.

Потписани споразум је платформа за освежавање синдикалне сцене Србије и прилика да се синдикати окупе са циљем стварања представничког теал које ће имати снаге и знања да се избори за бољи положај обесправљених радника.

Овај споразум отоворен је и за друге синдикате и удружења којима је у циљевима и начелима истинска борба за враћање достојанства и бољитак радника и грађана.

     

Новогодишња (Светосавска) новчана награда за све запослене у основним и средњим школама

Након година игнорисања овог права запослених, као и гласног ћутања руководства "репрезентативних" синдиката, одлучили смо да нешто предузмемо!

Прочитај више

Утврдити критеријуме за пријем у радни однос!

НСПРС у потпуности подржава иницијативу за измену Закона о основама система образовања и васпитања и дефинисање критеријума за пријем у радни однос

Прочитај више

СТОП НАСИЉУ – ЗАХТЕВИ ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Независни синдикат просветних радника Србије (НСПРС) позива све запослене у просвети, родитеље и ученике на солидарност и подршку захтевима, због стања у друштву и школама, које се мора хитно и темељно мењати.

Прочитај више

УКИДАЊЕ КОРЕКЦИЈЕ ДО МИНИМАЛЦА – ПЛАТНИ РАЗРЕДИ

НАШ ОСНОВНИ ЗАХТЕВ ЈЕ: МИНИМАЛНА ОСНОВНА ЗАРАДА = НАЈНИЖИ КОЕФИЦИЈЕНТ * ОСНОВИЦА ЗАРАДЕ

Прочитај више