Logo

Naši poduhvati

Saradnja – Solidarnost – Pobeda

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije posebnu pažnju posvećuje saradnji među sindikatima. Mnogi problemi zajednički su za sve radnike u Srbiji. Najveće od tih problema samo jedinstveno možemo da rešimo.

19. juna 2021. godine Sindikat lekara i farmaceuta, Vojni sindikat Srbije i Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine potpisali su u Zrenjaninu Sporazum o saradnji i budućem zajedničkom delovanju.

Potpisani sporazum je platforma za osvežavanje sindikalne scene Srbije i prilika da se sindikati okupe sa ciljem stvaranja predstavničkog teal koje će imati snage i znanja da se izbori za bolji položaj obespravljenih radnika.

Ovaj sporazum otovoren je i za druge sindikate i udruženja kojima je u ciljevima i načelima istinska borba za vraćanje dostojanstva i boljitak radnika i građana.

     

Utvrditi kriterijume za prijem u radni odnos!

NSPRS u potpunosti podržava inicijativu za izmenu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i definisanje kriterijuma za prijem u radni odnos

Pročitaj više

Novogodišnja (Svetosavska) novčana nagrada za sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama

Nakon godina ignorisanja ovog prava zaposlenih, kao i glasnog ćutanja rukovodstva "reprezentativnih" sindikata, odlučili smo da nešto preduzmemo!

Pročitaj više

Nov način obračuna plata u prosveti

Suština NSPRS predloga novog obračuna plata u prosveti je da se za osnovicu uzme minimalna zarada propisana od strane državne vlade. Tako osnovna plata ni za jednu kategoriju zaposlenih ne bi mogla da bude niža od “minimalca”.

Pročitaj više

STOP NASILJU – ZAHTEVI VLADI REPUBLIKE SRBIJE

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) poziva sve zaposlene u prosveti, roditelje i učenike na solidarnost i podršku zahtevima, zbog stanja u društvu i školama, koje se mora hitno i temeljno menjati.

Pročitaj više